Nasi

Bereidingswijze:

Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst en eventueel het zout toe. Kook de rijst in circa 10 minuten beetgaar. Verhit ondertussen de olijfolie in een wokpan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de varkensfilet en de groenten toe en wok het geheel in circa 5 minuten gaar. Giet de rijst af en schep erdoorheen. Schep de nasi voortdurend om op laag vuur. Breng op smaak met de djahé, koenjit, laos, Kikkoman sojasaus, peper en eventueel Sambal oelek.
Tip: Ook lekker met een gebakken ei i.p.v. varkensfilet
Ingrediënten:
  • 1 portie (50 g) PowerSlim Balance soja rijst
  • 50 g varkensfilet in stukjes
  • 50 g prei in ringen
  • 50 g taugé
  • 50 witte kool in reepjes
  • 1/2 oranje paprika in blokjes
  • 1 tomaat in blokjes
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 el olijfolie
  • 1 el Kikkoman sojasaus
  • 1 tl djahé
  • 1 tl koenjit
  • 1 tl laos
  • 1 tl Sambal oelek
  • Peper
  • Zout
Voedingswaarde
Energie
Kcal 420 Kcal
Vet 18,2 g
Koolhydraten 27,7 g
Eiwitten 32,3 g