Meten is weten

Misschien overweeg je om gewicht te verliezen of ben je gewoon eens benieuwd hoe gezond je bent. Dan heb je waarschijnlijk al één van deze twee dingen gedaan: je bent al eens op een weegschaal gaan staan of je hebt al eens je BMI uitgerekend.

Maar eigenlijk zeggen deze twee waarden helemaal niets over je gezondheid –twee mensen van hetzelfde geslacht en met hetzelfde lichaamsgewicht en BMI zien er totaal anders uit, omdat ze elk een andere hoeveelheid vet- en spiermassa kunnen hebben.

Als je gezonder wilt gaan leven en/of gewicht wilt verliezen dan kun je het beste vet verliezen en spiermassa behouden of dit laatste zelfs proberen te verhogen. Maar BMI en gewicht maken geen onderscheid tussen spier- en vetmassa.

Hoe pak je dit dan aan?

Allereerst door bij ons een lichaamsanalyse te laten uitvoeren. Dit wordt gedaan met de professionele en medisch goedgekeurde weegschaal van InBody, de InBody 120. Deze heeft een betrouwbaarheid van 98% ten opzichte van de medische “gouden standaard”, de DEXA scan.

InBody toestellen maken gebruik van een methode die Bio-elektrische Impedantie Analyse (BIA) wordt genoemd om de lichaamssamenstelling te meten. De lichaamssamenstelling is een manier om te beschrijven waaruit het lichaam bestaat, zoals het percentage van vet, botten, vocht en spieren.

Zo krijg je een beter beeld van je huidige gezondheidstoestand en mogelijke gezondheidsrisico’s.

Aan de hand van de verkregen uitslagen, kunnen we dan een persoonlijk gezondheidsdoel formuleren en aan de slag met het verlagen van je vetpercentage, het verminderen van je buikvet en het behouden van je spiermassa.